Censura

Els repetidors pont són repetidors Tor que no figuren en el directori Tor públic.

Això vol dir que els ISP o els governs que intenten blocar l'accés a la xarxa Tor no poden simplement blocar tots els ponts. Els ponts són útils per als usuaris de Tor sota règims opressors, i per a persones que volen una capa addicional de seguretat perquè estan preocupats que algú reconegui que estan connectats a una adreça IP Tor de repetidor públic.

Un pont és només un repetidor normal amb una configuració lleugerament diferent. See How do I run a bridge for instructions.

Diversos països, inclosos Xina i Iran, han trobat maneres de detectar i blocar connexions als ponts de Tor. Obfsproxy bridges address this by adding another layer of obfuscation. La configuració d'un pont obfsproxy requereix un paquet de programari addicional i configuracions addicionals. See our page on pluggable transports for more info.

Si teniu problemes per connectar-vos, seleccioneu l'opció "copiar el registre de Tor al porta-retalls". A continuació, enganxeu el registre de Tor en un fitxer de text o en un altre document. Heu de veure un d'aquests errors de registre comuns (busqueu les següents línies al vostre registre de Tor):

Common log error #1: Proxy connection failure
2017-10-29 09:23:40.800 [NOTICE] Opening Socks listener on 127.0.0.1:9150
2017-10-29 09:23:47.900 [NOTICE] Bootstrapped 5%: Connecting to directory server
2017-10-29 09:23:47.900 [NOTICE] Bootstrapped 10%: Finishing handshake with directory server
2017-10-29 09:24:08.900 [WARN] Proxy Client: unable to connect to xx..xxx..xxx.xx:xxxxx ("general SOCKS server failure")

Si veieu línies com aquestes al vostre registre de Tor, significa que no esteu connectant a un proxy SOCKS. Si es requereix un proxy SOCKS per a la configuració de la xarxa, assegureu-vos que heu introduït correctament els vostres detalls del proxy. Si no es requereix un proxy SOCKS, o no esteu segur, intenteu connectar-vos a la xarxa Tor sense un proxy SOCKS.

Common log error #2: Can’t reach guard relays
11/1/2017 21:11:43 PM.500 [NOTICE] Opening Socks listener on 127.0.0.1:9150
11/1/2017 21:11:44 PM.300 [NOTICE] Bootstrapped 80%: Connecting to the Tor network
11/1/2017 21:11:44 PM.300 [WARN] Failed to find node for hop 0 of our path. Discarding this circuit.
11/1/2017 21:11:44 PM.500 [NOTICE] Bootstrapped 85%: Finishing handshake with first hop
11/1/2017 21:11:45 PM.300 [WARN] Failed to find node for hop 0 of our path. Discarding this circuit.

Si veieu línies com aquestes en el vostre registre Tor, significa que Tor no s'ha pogut connectar al primer node del circuit Tor. Això podria significar que estàs en una xarxa censurada.

Intenteu connectar-vos amb ponts i això hauria de solucionar el problema.

Common log error #3: Failed to complete TLS handshake
13-11-17 19:52:24.300 [NOTICE] Bootstrapped 10%: Finishing handshake with directory server
13-11-17 19:53:49.300 [WARN] Problem bootstrapping. Stuck at 10%: Finishing handshake with directory server. (DONE; DONE; count 10; recommendation warn; host [host] at xxx.xxx.xxx.xx:xxx)
13-11-17 19:53:49.300 [WARN] 10 connections have failed:
13-11-17 19:53:49.300 [WARN]  9 connections died in state handshaking (TLS) with SSL state SSLv2/v3 read server hello A in HANDSHAKE
13-11-17 19:53:49.300 [WARN]  1 connections died in state connect()ing with SSL state (No SSL object)

Si veieu línies com aquesta al registre Tor, significa que Tor no ha pogut completar una encaixada de mans de TLS amb les autoritats del directori. Usar ponts probablement solucionarà això.

Common log error #4: Clock skew
19.11.2017 00:04:47.400 [NOTICE] Opening Socks listener on 127.0.0.1:9150
19.11.2017 00:04:48.000 [NOTICE] Bootstrapped 5%: Connecting to directory server
19.11.2017 00:04:48.200 [NOTICE] Bootstrapped 10%: Finishing handshake with directory server
19.11.2017 00:04:48.800 [WARN] Received NETINFO cell with skewed time (OR:xxx.xx.x.xx:xxxx): It seems that our clock is behind by 1 days, 0 hours, 1 minutes, or that theirs is ahead. Tor requires an accurate clock to work: please check your time, timezone, and date settings.

Si veieu línies com aquesta en el vostre registre Tor, significa que el vostre rellotge del sistema no és correcte. Assegureu-vos que el rellotge s'estableixi amb precisió, inclosa la zona horària correcta. Torneu a iniciar Tor.

Pot ser que estigueu en una xarxa censurada i, per tant, podeu provar utilitzar ponts. Alguns ponts es creen al navegador Tor, i podeu utilitzar aquests ponts triant "configurar" (seguint les indicacions) a la finestra Tor Launcher que apareix quan obriu el navegador Tor per primera vegada. If you need other bridges, you can get them at our Bridges website. For more information about bridges, see the Tor Browser manual.

If you can't download Tor Browser through our website, you can get a copy of Tor Browser delivered to you via GetTor. GetTor és un servei que respon automàticament als missatges amb enllaços a la versió més recent del Navegador Tor , allotjada en una varietat de llocs menys susceptibles de ser censurats, com Dropbox, Google Drive i GitHub. You can also download Tor Browser from https://tor.eff.org or from https://tor.ccc.de. For more geographically specific links visit Tor: Mirrors

De vegades, els llocs web bloquen els usuaris de Tor perquè no poden avaluar la diferència entre l'usuari Tor mitjà i el tràfic automatitzat. La millor manera que hem tingut per que els llocs desbloquin els usuaris de Tor és que els usuaris es posin en contacte directament amb els administradors del lloc. Alguna cosa així podria funcionar:

"Hola! He intentat accedir al vostre lloc xyz.com mentre feia servir el Navegador Tor i he descobert que no permet que els usuaris de Tor accedeixin al vostre lloc. Et convido a reconsiderar aquesta decisió; Tor és utilitzat per persones de tot el món per protegir la seva intimitat i lluitar contra la censura. Blocar els usuaris de Tor, probablement blocarà persones en països repressius que vulguin utilitzar una internet lliure, periodistes i investigadors que volen protegir-se de ser descoberts, denunciants, activistes i persones habituals que volen optar per un seguiment invasiu de tercers. Si us plau, prengui una posició forta a favor de la privadesa digital i la llibertat d'internet i permeti als usuaris de Tor accedir a xyz.com.Gràcies"

En el cas dels bancs i altres llocs web sensibles, també és habitual veure blocatge basat en la geografia (si un banc sap que en general accedeix als seus serveis d'un país i, de sobte, es connecta d'un repetidor de sortida a l'altre costat del món, el vostre compte pot estar blocat o suspès).

Si no podeu connectar-vos a un servei de onion, consulteu No puc accedir a X.onion!

El Navegador Tor pot per descomptat ajudar els usuaris a accedir al vostre lloc web des d'ubicacions on estigui blocat. Normalment, només cal baixar el Navegador Tor i utilitzar-lo per a navegar per la pàgina blocada per a poder accedir-hi. En llocs on hi ha una gran censura, tenim disponibles diverses opcions d’elusió de la censura, incloent-hi transports connectables.

Per a obtenir més informació, consulteu la secció de censura del manual d’usuari del Navegador Tor.