Preguntes més freqüents

En termes generals, no recomanem utilitzar una VPN amb Tor llevat que sigueu un usuari avançat que sàpiga com configurar-los d'una manera que no comprometi la vostra privadesa.

Podeu trobar informació més detallada sobre Tor + VPN al nostre wiki.

El Navegador Tor es troba disponible actualment per al Windows, Linux i macOS.

Hi ha una versió del Navegador Tor per a l'Android i The Guardian Project ofereix també l'aplicació Orbot per a encaminar altres aplicacions del vostre dispositiu Android per la xarxa Tor.

Encara no hi ha una versió oficial del Tor per a l'iOS, tot i que recomanem l'Onion Browser.

Desaconsellem encaridament que instal·leu complements nous en el Navegador Tor, ja que poden comprometre la vostra privadesa i seguretat.

Instal·lar complements podria afectar el Navegador Tor en maneres imprevisibles i fer única la vostra empremta digital. Si la vostra còpia del Navegador Tor té una empremta única, les vostres activitats poden deixar de ser anònimes i es poden rastrejar, encara que estigueu utilitzant el Navegador Tor.

Bàsicament, la configuració i funcions de cada navegador creen el que es coneix com a «empremta del navegador». La majoria dels navegadors creen sense voler una empremta única per a cada usuari que es pot rastrejar a través de la internet. El Navegador Tor està específicament dissenyat per a tenir una empremta quasi idèntica (no som perfectes!) entre tots els seus usuaris. Això significa que cada usuari del Navegador Tor sembla com qualsevol altre usuari d'aquest, fent que rastrejar un usuari individual sigui difícil.

També hi ha una probabilitat alta de què un complement nou incrementi la superfície d'atac del Navegador Tor. Això podria permetre que es filtressin dades sensibles o permetre que un atacant infectés el Navegador Tor. El mateix complement podria estar dissenyat de manera maliciosa per a espiar-vos.

El navegador Tor ja ve instal·lat amb dos complements: HTTPS Everywhere i NoScript, i afegir-hi qualsevol altra cosa podria fer perdre l'anonimat.

Voleu aprendre més coses sobre l'empremta del navegador? Aquí hi ha un article en el Tor Blog sobre això!

El Navegador Tor pot, per descomptat, ajudar els usuaris a accedir al vostre lloc web des d'ubicacions on estigui blocat. Normalment, només cal baixar el Navegador Tor i utilitzar-lo per a navegar per la pàgina blocada per a poder accedir-hi. En llocs on hi ha una gran censura, tenim disponibles diverses opcions d’elusió de la censura, incloent-hi transports connectables.

Per a obtenir més informació, consulteu la secció de censura del manual d’usuari del Navegador Tor.

El Navegador Tor evita que la gent conegui els llocs web que visiteu. Algunes entitats, com ara el vostre proveïdor de serveis d’Internet (ISP), podrien veure que esteu utilitzant Tor, però no sabran on aneu quan ho feu.